UMO ja Pop & Jazz Konservatorio yhteiskeikoilla 9.-13.9.

UMO ja Pop & Jazz Konservatorio olivat yhteiskeikoilla Itä-Helsingin kouluilla 9.-13. syyskuuta   

UMO ja Pop & Jazz Konservatorio ovat käynnistäneet yhteisen yleisötyöhankkeen, jonka tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria musiikin pariin sekä mahdollistaa musiikkiharrastus tasapuolisesti kaikille lapsille, matalalla kynnyksellä.

Viikolla 37 (9.-13.9.) UMO ja Pop & Jazz Konservatorio järjestivät viidellä Itä-Helsingin peruskoululla yhteiset koulukonsertit. UMOn konserttien yhteydessä esiintyivät Pop & Jazz Konservatorion Junior Big Band, PJK Big Band sekä yhteistyökoulujen bändipajayhtyeet Rockin´ Wheels ja Seurahuone Band.

Konserttien jälkeen Pop & Jazz Konservatorion puhallinopettajat järjestivät halukkaille oppilaille soitinkokeilumahdollisuuden ”Tule ja tööttää!” -hetkissä. Innostuneet ja lahjakkaan oloiset lapset saavat konservatorion opettajien toimesta myöhemmin maksuttoman esittelysoittotunnin, ja jos kiinnostus soittamiseen syttyy, määräajaksi myös lainasoittimen ja paikan lasten big bandissä.

Konserttiviikon tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuus tavanomaisempien soittimien lisäksi tutustua myös puhallinsoittimiin.

Koululaiskonsertit Itä-Helsingin kouluilla pidettiin seuraavasti:

Ma 9.9. klo 9 Myllypuron ala-aste: UMO ja Pop & Jazz Konservatorion Junior Big Band

Ti 10.9. klo 9 ja 10.30 Kallahden peruskoulu: UMO

Ke 11.9. klo 9 Aurinkolahden peruskoulu: UMO, lämppärinä Rockin’ Wheels, Aurinkolahden bändipajan 12-vuotiaiden oppilaiden yhtye

To 12.9. klo 9 Mellunmäen ala-aste: UMO, lämppärinä Seurahuone Band

Pe 13.9. klo 9 Keinutien ala-aste: UMO, lämppärinä PJK Big Band

 

UMOn ja Pop & Jazz Konservatorion yhteistyöprojektin on tarkoitus jatkua yhteiskonsertein maaliskuussa 2014.