Päätösklubi @Close Encounters Helsinki – St. Petersburg

Koska:
helmikuu 19, 2016 @ 19:30 – helmikuu 20, 2016 @ 01:00
2016-02-19T19:30:00+02:00
2016-02-20T01:00:00+02:00
Missä:
Ravintolalaiva Wäiski
Hakaniemenranta 11
00530 Helsinki
Suomi

Close Encounters Helsinki – St. Petersburg -opiskelijafestivaalin päätösklubi juhlitaan ravintolalaiva Wäiskissä perjantaina 19.2. Tapahtuma on vain kutsuvieraille.

Ohjelma:

19:30 Out in Tintou (EST)
20:30 Nette
21:30 Maulwurf
22:30 Red Letter Day
23:30 Mute Contour
00:30 A Different Puzzle (LAT)

19:30 Out in Tintou (EST)

Out in Tintou pic

Out in Tintou on nuorista virolaisista koostuva bändi, joilla on taipumusta villiintyä hyvän grooven vaikutuksen alaisena. Heidän repertuaarinsa vaihtelee indie-popista jazzvivahteisiin grooveihin. Jäsenet ovat peräisin eri puolelta viroa, ja tapasivat Georg Ots -konservatoriolla.

Tiina Adamson – laulu
Anni-Teele Värav – huilu
Karl-Madis Pennar – kitara
Ats Tani – basso
Rando Lilleorg – rummut

20:30 Nette

NettePromokuva3

Nette on 25-vuotias laulaja-lauluntekijä Helsingistä, jonka englanninkielisessä popissa elektroninen tanssimusiikki kohtaa hiphopin sävyt. Nette säveltää ja sanoittaa itse musiikkinsa ja hänen kappaleistaan välittyvät omakohtaiset elämänkokemukset, joihin kuulijan on helppo samaistua. Biiseissä ominaista ovat iskevät kertosäkeet sekä massiiviset soundit. Rytmikkäät sanoitukset huokuvat hiphop-henkeä.

”Haluan saada jengin tanssimaan ja fiilistelemään. Tärkeää on herättää kuulijassa tunteita – syntyivät ne sitten biisin lyriikoista, melodiasta tai yleisestä fiiliksestä. Jokainen oma biisi on mulle sydämen asia. Laulaessa haluan todella tarkoittaa mitä sanon.”

Nette – laulu
Atso Soivio – koskettimet
Roope Riihijärvi – kitara
Georgi Gege Velinov – basso
Johannes Erkkilä – rummut

21:30 Maulwurf

Maulwurf pic Promohauskuttelu

Maulwurf on lahtelais-savonlinnalaislähtöisen tuottajan Aleksi Kiiskisen artistinimike, jonka alla hän tuottaa elektronista tanssimusiikkia. Elektronisen musiikin saralla Kiiskisen tuotanto ei kohdistu vain yhteen tyylilajiin, vaan kokeiluja löytyy laajalti joka puolelta. Eniten Kiiskisen musiikkia tavataan drum ’n’ bassin ja glitch hopin parissa. Hänen musiikkiaan on kuvattu muun muassa omaperäiseksi, kokeilevaksi ja energiseksi. Myös väkivaltaiseksi on hänen tuotantoaan sanottu.

Ideat ja inspiraatio Kiiskisen tuotantoon löytyvät kaikkialta hänen elämästään ja ympäristöstään. Joskus kyseessä on klassisesta musiikista tai jazzfraseerauksesta ammennettu idea, toisinaan silloisen asuinrakennuksen oven narinaa. Tarkoituksena on viihdyttää ja tuoda elektronisen tanssimusiikin kuulijoiden tietoisuuteen yhä suurempi pinta-ala sen kirjosta tinkimättä kuitenkaan liiaksi tanssittavuudesta.

Aleksi Kiiskinen – elektroniikka

22:30 Red Letter Day

REDLETTERDAY_PROMOPIC-2

Viisi muusikkoa päätyi soittamaan yhdessä. Tämä antoi alun Red Letter Day-nimiselle yhtyeelle. Musiikkityylien moninaisuus yhdistyi loppujen lopuksi eri vaikutteita säteileväksi popiksi. Laulut ovat bändin laulajan Markon kirjoittamia.

Surullinen tai onnellinen, joka päivä ja joka hetki on tärkeä ja sillä on jokin merkitys – Red Letter Day haluaa korostaa tätä kappaleidensa avulla. Red Letter Day on riskien ottamista, rehellisenä ja aitona pysymistä, eri musiikkityylijen välisten saumojen häivyttämistä sekä niiden marginaaleilla kirjoittamista.

Marko – laulu ja koskettimet
Jussi Nykänen – kitara
Juho Karppinen – kitara ja taustalaulu
Heikki Saarenkunnas – basso
Ukri Suvilehto – rummut

23:30 Mute Contour

Mute Contour Promokuva1

Mute Contour on helsinkiläinen yhtye, joka soittaa modernia englanninkielistä soulmusiikkia asenteella. Yhtye syntyi lukiossa tutustuneiden oululaisten Miko Kontturin ja Heikki Saarenkunnaksentavattua uudelleen Helsingissä. Ystävykset päättivät kerätä ympärilleen kokoonpanon soittamaan Mikon tekemiä kappaleita. Musiikillinen tinkimättömyys ja tiukka liveshow ovat yhtyeen tärkeimpiä prioriteetteja.

Miko Contour – laulu
Gabriel Korhonen – trumpetti
Lasse Ammann – saksofoni
Jaakko Kiuru – koskettimet
Jussi Nykänen – kitara
Heikki Saarenkunnas – basso
Teemu Sarjamo – rummut

00:30 A Different Puzzle (LAT)

A Different Puzzle

A Different Puzzle on yhtyeenä tuore, mutta jäsenet Sanijs Bondars, Guntis Kaģis ja Edvards Grieze ovat hyvinä ystävinä tunteneet toisensa pitkään. Yhtenevät musiikilliset kiinnostukset sekä erinomainen yhteistyökyky johtivat lopulta ryhmän syntymiseen. Jokaisen musiikillinen tausta on jazzissa. Sanijs sekä Guntis ovat rumpaleita, ja Edvards valmistunut jazzlaulajaksi. Nyt Guntis ja Edvards opiskelevat äänitekniikkaa kehittääkseen osaamistaan oman musiikkinsa äänityksessä ja tuotannossa. James Blake, Disclousure, Duke Dumont, ja Jamie Woon ovat esimerkkejä artisteista jotka ovat inspiroineet heitä tutkimaan elektronista musiikkia.

Sanijs Bondars – sähkörummut
Edvards Grieze – laulu ja koskettimet
Guntis Kaģis – koskettimet, perkussiopad, muu elektroniikka