Soitinvalmennus

Pop & Jazz Konservatoriossa alle 10-vuotiaat (7-9 – vuotiaat) lapset kuuluvat soitinvalmennuksen opetuksen pariin.
Soitinvalmennus sisältää musapajan sekä soitinkokeilun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oppilaalla on kerran viikossa musapajatunti (45 min) ja ryhmäsoittotunti (45 min).
Musapajatunti tapahtuu 8-hengen ryhmissä ja soitonopetus n. 4-hengen ryhmissä.
Musapajassa opetellaan musiikin ilmiöitä yhdessä laulaen, soittaen (rytmi-, laattasoittimet ja bändisoittimet), säveltäen ja liikkuen.

Soitinkokeilussa tavoitteena on, että lapsi eri instrumentteja kokeilemalla löytää oman, mielekkään soittimensa, jolla mahdollisesti jatkaa opintojaan musiikin parissa.
Oppilas saa tuntumaa puhallin-, kieli-, ja lyömäsoittimiin soitinkokeilun aikana. Soitinkokeilun tarkoituksena on myös antaa kokonaisvaltainen käsitys rytmimusiikissa yleisimmin käytetyistä soittimista.

Mikäli mieluinen soitin löytyy näiden ikävuosien aikana, voi oppilas aloittaa ko. soittimen pääaineopinnot  jo ennen kuin täyttää 10 vuotta. Tässä tapauksessa viikoittainen ryhmätunti on joko Musapaja tai ”Pre-amp” (muistuttaa musapajaa enemmän ns. normaalia bändiä).
Jos soitinvalinta soitinvalmennuksen aikana on joku seuraavista: huilu, lyömäsoittimet, pasuuna, saksofoni, sähköbasso, sähkökitara tai trumpetti, voi opiskelu alkaa suoraan, ilman erillistä soveltuvuustestiä.
Jos valinnaksi osuu rummut tai piano, tulee oppilaan ilmoittautua seuraavaan mahdolliseen soveltuvuustestiin, jonka perusteella vapaana olevat oppilaspaikat ko. soittimiin täytetään. Tämä menettely siksi, että muihin kuin pianoon ja rumpuihin on koko ajan oppilaspaikkoja vapaana.

Soitinvalmennukseen haetaan vuosittain valintakokeiden kautta (hakuaika maalis-huhtikuussa, valintakokeet toukokuussa). Soitinvalmennus (musapaja & soitinkokeilu) kuuluu perusopetuksen laajaan oppimäärään