Trubaduuri

”Mies ja kitara”? Tai nainen ja kitara, tai laulava pianisti, oli sukupuoli mikä tahansa? Trubaduurit tarjoavat enimmäkseen pop-tyylistä leppoisaa musisointia, jota vieraanne voivat halutessaan keskittyä seuraamaan, tai musiikki voi soida taustalla.

Oktoberfest-tyyppisissä tai muuten vain railakkaissa juhlissa trubaduuri voi toimia yhteis- tai juomalaulujen esilaulajana ja kannustajana. Toisaalta vaikkapa seminaari- tai messutyyppisissä tapahtumissa trubaduuri tarjoaa tervetullutta virkistystä tiiviin ohjelman vastapainoksi. Trubaduurimme ovat laulaja/lauluntekijä-tyyppisiä tekijöitä, jotka esittävät joko omaa musiikkiaan tai tunnettuja pop-kappaleita omin sovituksin, tai niin halutessanne myös aivan perinteisestikin.

Jos haluatte, että musiikki pysyy taustalla ja vieraiden välinen ajatustenvaihto on tilaisuudessa etusijalla, ei trubaduuri välttämättä ole paras vaihtoehto. Joidenkin mielestä laulajan esitys vaatii keskittynyttä seuraamista toisin kuin instumentaalimusiikki.  Tällöin ehdotamme harkitsemaan esiintyjää soolopianistien tai pienten jazz-kokoonpanojemme joukosta.

Trubaduurin roudaukseen kuuluu äänentoistolaitteiston ja kitaravahvistimen tai sähköpianon kytkentä ja lyhyt soundcheck. Tähän on syytä varata 30-45 minuuttia. Trubaduuri tarvitsee myös sähköä, ja mahdollisista jatkojohtotarpeista kannattaa esiintyjän kanssa sopia etukäteen.