Duo tai trio

Duo tai trio tuntuu jo vähän enemmän ”bändiltä”. Kahdesta tai kolmesta soittajasta irtoaa vaihtelua äänimaisemaan, ja soittajien keskinäinen energia inspiroi parhaimmillaan myös vieraitanne. Jazz-trionkin tahdissa on tanssittu! Kokoonpanon kasvaessa duoksi tai trioksi kasvaa myös tyylillinen valikoima pop/soul- ja miksei rock-musiikinkin puolelle. Laulajan ja 1-2 säestäjän kokoonpano kiinnittää varmasti myös vieraidenne huomion. Mikä on tilaisuuteen sopiva tyylilaji?

1.Jazz: ehdotamme saksofonistia pianon tai kitaran säestyksellä, ja kontrabasisti täydentää kokoonpanon ihan oikeaksi bändiksi. Sopii mainiosti cocktail-tilaisuuksien ja illallisten taustamusiikiksi. Mikäli tila on riittävän iso, voisi teille sopia myös jazzin historiassa paljon käytetty kokoonpano piano+kontrabasso+rummut. Musiikin tyylilajeina toimivat jazz, swing, ikivihreät, bossa nova jne.
2.Pop/rock: laulu+kitara/kosketinsoittimet ja mahdollisesti myös (sähkö)basso on oivallinen kokoonpano, jolla voi toteuttaa monenlaista kevyttä musiikkia. Sopii vaikkapa messuille tai seminaarien tauoille/iltatilaisuuksiin.

Triot ja duot, varsinkin jos mukana on laulaja (vaatii äänentoistolaitteiston) tai rumpali, tarvitsevat n. 30-45 minuuttia roudaamiseen ja soundcheckiin. Teiltä tarvitaan riittävästi sähköä, ja kannattaa sopia etukäteen esiintyjien kanssa, miten sähkönsaanti varmistetaan, jottei h-hetkellä tule hätää. Triolle, jossa on mukana rumpali, kannattaa varata vähintään 4 x 2 m tilaa