Taustamusiikki

Taustamusiikkia esittämään ehdotamme ensisijaisesti seuraavia vaihtoehtoja:

1) Soolopianisti tai -kitaristi sopii hyvin vaikka illallisen tai cocktail-tilaisuuden tausta- ja tunnelmamusiikiksi, eikä vaadi liikaa huomiota. Ohjelmistossamme on pääasiallisesti jazzia, ikivihreitä ja kevyitä pop-kappaleita.

Mikäli paikalla ei ole käytettävissä akustista pianoa/flyygeliä, tuomme paikalle sähköpianon. Sitä varten tarvitaan sähköä, ja soittajan kanssa on hyvä sopia etukäteen jatkojohtojen tarpeesta. Sähköpianon ja sen vaatiman vahvistimen roudaamiseen sekä lyhyeen soundcheckiin tarvitaan puolisen tuntia. Soittaja arvostaa kantoapuanne!

Huomioittehan, että pianon siirtäminen vie hieman aikaa, joten jos haluatte soittajan, joka liikkuu tilassa, valitkaa mieluummin akustinen kitaristi tai jokin allaolevista vaihtoehdoista.

2) Soolosaksofonisti, -huilisti tai -trumpetisti, eli yksittäinen melodiasoittimen soittaja herättää taatusti vieraidenne huomion. Hän voi liikkua soittaessaan eikä yleensä vaadi sähköistä äänentoistolaitteistoa. Sopii hyvin vaikkapa tervetuliaismusiikiksi vieraiden saapuessa tai taidegalleriaan kiertelemään. Solistisella soittimella esitettäväksi soveltuu parhaiten melodinen musiikki, esimerkiksi ikivihreät melodiat, saksofonilla myös vaikkapa blues, huilulla toki myös kevyt klassinen.

Koko illan taustamusiikkia ei soolopuhaltajan voimin kannata järjestää, koska yksiääniseen musisointiin saattaa kyllästyä illan mittaan: saatatte alkaa kaivata vaihtelua. Lisäksi yksin soittaminen on melodiasoittimen soittajalle raskasta.

Tällainen musiikkiesitys on kevyt toteuttaa: soittaja ei tarvitse sähköä tai raskasta kalustoa. Roudaaminen käy silmänräpäyksessä, koska mitään ei tarvitse rakentaa tai kytkeä.

3) Duo tai trio tuntuu jo vähän enemmän ”bändiltä”. Kahdesta tai kolmesta soittajasta irtoaa vaihtelua äänimaisemaan, ja soittajien keskinäinen energia inspiroi parhaimmillaan myös vieraitanne. Jazz-trion tahdissa voi vaikka vähän tanssiakin! Kokoonpanon kasvaessa duoksi tai trioksi levenee myös tyylillinen valikoima pop/soul- ja miksei rock-musiikinkin puolelle. Laulajan ja 1-2 säestäjän kokoonpano kiinnittää varmasti myös vieraidenne huomion. Mikä on tilaisuuteen sopiva tyylilaji?

Jazz: ehdotamme saksofonistia pianon tai kitaran säestyksellä, ja kontrabasisti täydentää kokoonpanon ihan oikeaksi bändiksi. Sopii mainiosti cocktail-tilaisuuksien ja illallisten taustamusiikiksi. Mikäli tila on riittävän iso, voisi teille sopia myös jazzin historiassa paljon käytetty kokoonpano piano+kontrabasso+rummut. Musiikin tyylilajeina toimivat jazz, swing, ikivihreät, bossa nova jne.

Pop/rock: laulu+kitara/kosketinsoittimet ja mahdollisesti myös (sähkö)basso on oivallinen kokoonpano, jolla voi toteuttaa monenlaista kevyttä musiikkia. Sopii vaikkapa messuille tai seminaarien tauoille/iltatilaisuuksiin.

Triot ja duot, varsinkin jos mukana on laulaja (vaatii äänentoistolaitteiston) tai rumpali, tarvitsevat n. 30-45 minuuttia roudaamiseen ja soundcheckiin. Trio tai duo tarvitsee sähköä, soittajien kanssa kannattaa sopia etukäteen jatkojohtojen tarpeesta. Triolle, jossa on mukana rumpali, kannattaa varata vähintään 4 x 2 m tilaa.