Musiikkiesitys

Lyhyet musiikkiesitykset kohottavat tunnelmaa ja rytmittävät ohjelmaa esimerkiksi palkintojenjakotilaisuuksissa, lanseeraustilaisuuksissa, akateemisissa vuosijuhlissa, oppilaitosten kauden päättäjäisissä sekä tietenkin myös yksityistilaisuuksissa kuten vihkiäisissä, ristiäisissä tai muistotilaisuuksissa.

Lyhyt musiikkiesitys sopii tilaisuuteen, jossa istuva yleisö kuuntelee musiikkiesityksen puheiden tai muun ohjelman lomassa, tai missä ohjelma muuten on tiivis. Ohjelmanumeroksi sopii usein laulettu musiikki, varsinkin jos sanoitukset ovat teille tärkeät. Kappalevalinnoista sovitaan kanssanne etukäteen. Toki myös instrumentaalimusiikki voi sopia tilanteeseen.

Huom! Mikäli musiikkiesitys toteutetaan puheiden lomassa samalla lavalla, on rakennus ja soundcheck tehtävä ennen tilaisuuden alkua, jotta ohjelman kulku on sujuva.

Musiikkiesityksen voi toteuttaa vaikkapa trubaduuri: ”mies ja kitara”, nainen ja kitara, tai laulava pianisti, oli sukupuoli mikä tahansa. Trubaduurit tarjoavat enimmäkseen pop-tyylistä leppoisaa musisointia, jota vieraanne voivat halutessaan keskittyä seuraamaan, tai musiikki voi soida taustalla.

Oktoberfest-tyyppisissä tai muuten vain railakkaissa juhlissa trubaduuri voi toimia yhteis- tai juomalaulujen esilaulajana ja kannustajana. Toisaalta vaikkapa seminaari- tai messutyyppisissä tapahtumissa trubaduuri tarjoaa tervetullutta virkistystä tiiviin ohjelman vastapainoksi, ja sopii myös taustamusiikiksi. Trubaduurimme ovat laulaja/lauluntekijä-tyyppisiä tekijöitä, jotka esittävät joko omaa musiikkiaan tai tunnettuja pop-kappaleita omin sovituksin, tai niin halutessanne myös aivan perinteisestikin. Jos haluatte, että musiikki pysyy taustalla ja vieraiden välinen ajatustenvaihto on tilaisuudessa etusijalla, ei trubaduuri välttämättä ole paras vaihtoehto, vaan kehotamme harkitsemaan esiintyjää soolopianistien tai pienten taustamusiikkikokoonpanojemme joukosta.

Trubaduurin roudaukseen kuuluu äänentoistolaitteiston ja kitaravahvistimen tai sähköpianon kytkentä ja lyhyt soundcheck. Tähän on syytä varata 30-45 minuuttia. Trubaduuri tarvitsee myös sähköä, ja mahdollisista jatkojohtotarpeista kannattaa esiintyjän kanssa sopia etukäteen.