Pop & Jazz Konservatoriolla merkkivuosi

Pop & Jazz Konservatorio – Rytmimusiikin opetusta 40 vuotta!

Tänä syksynä 40. toimintavuottaan juhlivassa Pop & Jazz Konservatoriossa järjestetään musiikin harrastetavoitteista perusopetusta ja ammatillista peruskoulutusta yhteensä 800 opiskelijalle noin sadan opettajan voimin.

Suuntana tulevaisuus!

Maamme musiikkipedagogiikan etulinjassa toimivan Pop & Jazz Konservatorion painopisteitä ovat yhdessä soittaminen, musiikin varhaiskasvatus ja musiikkiteknologia. Konservatorion opiskelijoiden sävellyksiä sisältävä juhlalevy osoittaa, että oppilaitos on viime aikoina pystynyt tukemaan hienojen muusikoiden ja laulajien kehittymisen lisäksi myös uuden biisintekijäpolven kasvua. Pop & Jazz Konservatorion kehittämät innovatiiviset opetussuunnitelmat ja –metodit kiinnostavat laajemminkin musiikinopetuksen pääasiassa klassiseen musiikkiin keskittyneellä opetusalalla.

Yhtä juhlaa koko talvi!

40-vuotista taivaltaan juhlistaakseen Konservatorio järjestää syksyn aikana runsaasti konsertteja, joissa esiintyvät alalla menestyneet Pop & Jazz Konservatorion entiset ja nykyiset oppilaat.
Close Encounters –konserttiviikko Arabiassa 29.10.-2.11.
– ammatillisen koulutuksen dynaamisia esityksiä. Tule kuuntelemaan ja hämmästy!
Musiikkioppilaitosten yhteinen Mitä kuuluu 2013 –konserttisarja
– maanantaina 28.1.2013 klo 18 Arabiasalissa kuullaan 40 soittajasta koostuvaa Arabian Rytmikeidas –viihdeorkesteria, jossa esiintyvät Pop & Jazz Konservatorion ja Itä-Helsingin Musiikkiopiston oppilaat.
– torstaina 13.1. klo 18 Vuotalossa esiintyvät Pop & Jazz Konservatorion ja Pakilan Musiikkiopiston big bandit
Close Encounters Helsinki – Pietari –opiskelijafestivaali 4.-8.2.2013
– Yhtä aikaa Helsingissä ja Pietarissa järjestettävän kaupunkifestivaalin esiintyjinä ovat Pop & Jazz Konservatorion sekä sen koti- ja ulkomaisten partnerioppilaitosten opiskelijat.

40 heviä vuotta – 40 vuotta heviä!

Pop & Jazz Konservatorio on pohjoismaiden vanhin rytmimusiikin opinahjo ja kuuluu vanhimpiin koko Euroopassa. Vuonna 1972 innokkaat musiikinopettajat Klaus ja Seija Järvinen alkoivat opettaa rytmimusiikkia silloisessa Oulunkylän Pop/jazz-opistossa. Lakisääteisen valtionavun piiriin opisto siirtyi vuonna 1980, ja konservatoriotasoinen koulutus aloitettiin vuonna 1986. Vuonna 1995 oppilaitos vaihtoi nimensä Pop & Jazz Konservatorioksi. Nykyään konservatorio toimii Helsingin Arabianrannassa samoissa tiloissa Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazzmusiikin koulutusohjelman kanssa.

Pop & Jazz Konservatoriossa on vuosien varrella opiskellut suuri joukko rytmimusiikin tunnettuja nimiä, mm. Saara Aalto, Ville Valo, Jari Sillanpää, Yona, Felix Zenger, Petteri Sariola, Alexi Laiho, Maija Vilkkumaa, Iiro Rantala ja Jukkis Uotila. Tunnettuja esiintyjäryhmiä, joiden jäsenet ovat opiskelleet konservatoriossa, ovat mm. How Many Sisters, Taikapeili, Lenni-Kalle Taipale Group ja trio Töykeät.