Ohje aineiston laatimiseen

Ohje hakemukseen liitettävistä esseestä ja äänitteestä, jotka voit laatia jo ennakkoon.

Musiikin osaamisala, muusikko

Pop & Jazz Konservatorion hakulomaketta varten hakijat kirjoittavat enintään 150 sanan pituisen esseen musiikkiopinnoistaan ja tavoitteistaan musiikin alalla sekä aiemmasta työkokemuksestaan musiikkialalla. Tehtävällä mitataan hakijan tavoitteiden lisäksi hänen kirjallista ilmaisukykyään. Tiedosto tallennetaan hakemuksen liitteeksi pdf-muodossa SukunimiEtunimi_essee2018.

Hakija liittää hakulomakkeeseen myös äänitteen, jolla hän esittää omalla instrumentillaan ohjeiden mukaiset näytteet omasta osaamisestaan. Äänitteen on oltava esitystilanteen kaltainen, eikä instrumentti jolla haet saa olla päällekkäisäänityksiä tai editointeja. Äänitteen tallennusmuoto on mp3 (max 320 kbps) ja maksimikoko 10 Mt. Äänitteen voi tehdä esimerkiksi kännykän tallentimella/äänitysohjelmalla/nauhuriohjelmalla, äänitteen laaduksi riittää yksinkertainen demo. Äänite on liitettävä hakemukseen mp3-formaatissa. Äänitteen nimeämisohje: SukunimiEtunimi_instrumentti2018. Esseessä tulee mainita kappaleen nimi ja tekijätiedot (ei koske rumpuja)

Yksittäisen liitteen maksimikoko on 10 Mt.

Kahdella eri instrumentilla hakeva täyttää kaksi hakulomaketta ja liittää pyydetyt liitteet kumpaankin lomakkeeseen.

Laulu:

Esitä äänitteellä yksi vapaavalintainen rytmimusiikin cover-kappale. Sen tulee esitellä sekä hakijan laulutaitoa että henkilökohtaista tyylisuuntausta. Mainitse hakemuksessa kappaleen tekijöiden nimet (säveltäjä/sanoittaja). Kappale tunnetun version tulee olla löydettävissä jostakin suoratoistopalvelusta. Kappaleessa täytyy olla säestys, joko taustanauha tai instrumenttisäestys. Halutessaan hakija voi säestää itseään, mutta siitä täytyy olla maininta esseessä.

Kitara:

Esitä äänitteellä yksi vapaavalintainen kappale. Sen on hyvä esitellä vahvinta osaamista vapaavalintaisessa tyylilajissa. Äänitteen tulee sisältää sekä säestyksellisiä (komppaaminen, riffit tms.) että solistisia osuuksia (improvisointi). Yhteissoittotaitojesi on käytävä ilmi äänitteeltä, eli sen tulee olla soitettu joko yhtyeen, toisen muusikon tai taustanauhan kanssa.

Basso:

Esitä äänitteellä yksi vapaavalintainen kappale. Sen on hyvä esitellä vahvinta osaamista vapaavalintaisessa tyylilajissa. Äänitteen tulee sisältää sekä säestyksellisiä (komppaaminen, riffit tms.) että solistisia osuuksia (improvisointi). Yhteissoittotaitojesi on käytävä ilmi äänitteeltä, eli sen tulee olla soitettu joko yhtyeen, toisen muusikon tai taustanauhan kanssa.

Rummut:

1. Esitä äänitteellä seuraavia komppeja ja tyylinmukaisia fillejä yksin, ilman säestystä. Vaihda välillä hi-hatista komppisymbaaliin.
1/8-rock, n. 30 sek.
shufflerock, n. 30 sek.
medium swing/jazz, n. 30 sek.
tyyliltään vapaa latin, n. 30 sek.

2. Esitä rumpusetillä vapaa soolo n. 2 min.

Puhaltimet ja jousisoittimet:

Esitä äänitteellä yksi vapaavalintainen kappale, josta esität melodian ja johon soitat improvisoidun soolon. Yhteissoittotaitojesi on käytävä ilmi äänitteeltä, eli sen tulee olla soitettu joko yhtyeen, toisen muusikon tai taustanauhan kanssa.

Piano ja kosketinsoittimet:

Esitä äänitteellä yksi rytmimusiikkia edustava kappale. Kappaleessa tulee olla improvisoitu soolo. Yhteissoittotaitojesi on käytävä ilmi äänitteeltä, eli sen tulee olla soitettu joko yhtyeen, toisen muusikon tai taustanauhan kanssa.

Musiikkiteknologian osaamisala, musiikkiteknologi

Musiikkiteknologian osaamisalan koulutuksen pääsy- ja soveltuvuuskokeiden ensimmäisen vaiheen pakolliset tehtävät ovat sähköiseen hakulomakkeeseen liitettävät 1) essee ja 2) yksi tai useampi hakijan musiikkiteknologiataitoja esittelevä äänite, jonka osana on oltava vähintään yksi hakijan itseäänittämä akustinen instrumentti. Äänitteiden maksimikesto saa olla yhteensä 10 min.

Esseessä hakija kirjoittaa enintään 300 sanan kuvauksen tähänastisesta toiminnastaan musiikkiteknologian parissa sisältäen musiikkiteknologian ja musiikkialan työkokemuksen, musiikkiopinnot ja niiden tavoitteet sekä suoritukset. Tiedosto tallennetaan hakemuksen liitteeksi pdf-muodossa ja nimetään SukunimiEtunimi_mute2018_essee.

Äänitteen sallittu palautusformaatti on mp3-tiedosto (192kbps-320kbps). Yksittäisen tiedoston maksimikoko on 10MB. Ääninäytteet nimetään seuraavasti: SukunimiEtunimi_mute2018_nayte1, SukunimiEtunimi_mute2018_nayte2, jne.

Lisäksi hakijan tulee kirjoittaa enintään 300 sanan laajuinen kuvaus äänitteen tekoprosessista, josta käy selkeästi ilmi hakijan äänitteeseen tekemät asiat. Tiedosto tallennetaan hakemuksen liitteeksi pdf-muodossa ja nimetään SukunimiEtunimi_mute2018_prosessikuvaus.

Lataa pdf-tiedostona

 

>>Takaisin