Lastenkonsertti 17.11. klo 11 televisioitiin Musiikkitalosta suorana

Lastenkonsertti on osa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston Lähiöprojektia, jonka puitteissa on järjestetty musiikkileikkikoulutoimintaa muutamissa Helsingin lähiöalueiden päiväkodeissa kahden vuoden ajan. Opetuksesta ovat vastanneet Itä-Helsingin musiikkiopisto, Luoteis-Helsingin musiikkiopisto, Pohjois-Helsingin musiikkiopisto sekä Pop & Jazz Konservatorio (PJK).

Lastenkonsertissa esiintyi n. 100 lasta yhdessä Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin kanssa. Ainutlaatuisen yhteistyön ansiosta syntynyt mahtava Lastenkonsertti innosti Musiikkitalon, Stadi-tv:n , Helsinkikanavan ja Arcadan tukemaan konserttiamme. Yhteistä hyvää haluttiin jakaa!

Lastenkonsertti lähetettiin suorana televisiosta Stadi-tv:n kanavalla. Nekin, jotka eivät ole mukana hankkeessa eivätkä päässeet paikalle suurkonserttiin, voivat katsella sitä tallenteena verkosta.

Pop & Jazz Konservatorion yhteistyöpäiväkoti on Myllypurossa sijaitseva päiväkoti Leipuri. Muskariopettajana toimii Kristiina Lainisalo.

Vuodenvaihteessa päättyvän projektin tulevaisuus on nyt päättäjien ja virkamiesten käsissä. Olisi sääli, jos musiikinopetus päiväkodeissa päättyisi tämän projektin päättymisen myötä. Kahden vuoden kokeilu on osoittanut sen, että musiikkileikkikoulutoiminta sopii hyvin päiväkotien toiminnan yhteyteen. Siinä kaikki osapuolet saavat positiivisia asioita arkeensa. Muskariopen avulla saadaan päiväkodin juhlahetkiin sisältöä ja samalla henkilökunta saa tarvittavaa asiantuntija-apua ja jopa henkilöstökoulutusta kuin oheistuotteena päiväkodin muskaritoiminnan kylkiäisenä.

Lastenkonsertin tuotti PJK:n apulaisrehtori Jussi Saksa