DREAM ON -KUMMITOIMINTA

Pop & Jazz Konservatorio auttaa Itä-Helsingin lapsia pääsemään mukaan musiikkiharrastukseen. Bändipajatoiminta pyörii tällä hetkellä Helsingin kaupungin lähiöprojektirahan sekä Helsingin kulttuurikeskuksen ja opetusviraston tuen turvin yhdeksällä peruskoululla sekä Oulunkylän seurahuoneella.

Pääosin komppisoittomilla tehtävän bänditoiminnan lisäksi soitinvalikoimaa halutaan laajentaa myös puhallinsoittimien soittoon. Sen vuoksi on käynnistetty Dream On -kummitoiminta, jonka avulla pyritään hankkimaan soittimia lasten big bandien käyttöön.

Pop & Jazz Konservatorio lainaa kummitoiminnan avulla hankitut soittimet lapsille, jotta he voivat harjoitella soitinta myös kotona. Big band -pajat työskentelevät kerran viikossa soitinryhmittäin (sektioittain) valmistellen esitettävää ohjelmistoa. Esiintymisten lähestyessä pidetään tarvittava määrä yhteisharjoituksia ja sitten mennään keikalle.

Eri kouluilla pidetään puhallinsoittoon inspiroivia ja valmistavia Tule ja tööttää -tuokioita, joiden kautta lapset pääsevät tutustumaan puhallinsoittimiin ja voivat sitten vähitellen muodostaa mielikuvan siitä, mitä puhallinsoitto tarkoittaa ja pättää, haluavatko tulla mukaan big band -toimintaan.

Dream On -kummitoimintaa ovat yhteistyössä kehittämässä F-Musiikki, CompanyRock ja Pop & Jazz Konservatorio.